úterý 6. listopadu 2012

Smečka

První díl stejnojmenné série..

  • Autorka: Andrea Cremerová 
  • Nakladatelství: Knižní Klub
  • Počet stran: 400
  • Rok a měsíc vydání: 2011/03
Jaké je to být vlkodlakem?
Být vlkodlakem byl vždycky můj sen, tato kniha to změnila. 
Anotace

Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka, je rozená bojovnice, navíc vůdkyně smečky Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí jen nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Brzy se však ukáže, že se nemusí ve smrtelném nebezpečí ocitnout zrovna ona nebo její blízcí, aby se její vlčí instinkty probudily. Když při hlídkování v horách narazí na Shaye, lidského mladíka, jehož na životě ohrožuje medvěd grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Ve chvíli, kdy se zadívá do jeho očí a ucítí jeho vůni, která jí připomíná jaro, začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. O svém postavení a předem daném osudu, který ji předurčuje stát se družkou přitažlivého vůdce smečky Baneů. Existuje nějaká možnost, že by se všemu mohla vyhnout? Pokud se nechá vést srdcem, riskuje, že přijde o všechno – včetně svého života. Stojí zakázaná láska za takovou oběť? A co když pravidla, na nichž smečky Ochránců a Strážci, jejich vládcové, tak lpí, nemají zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela, ale jen je kontrolovat? Smečkou započíná třídílná akční a zároveň romantická fantasy série..


Shrnutí děje

Calla (vůdkyně vlkodlačí smečky Nightshadeů) má svůj život jasný, ví že se bude muset ve svých 18 letech vdát za Rena, vůdce smečky Baneů a v tento den se má ze smečky Nightshadeů a Baneů vytvořit nová smečka. Je na takový to život zvyklá a už od mala ví, že to tak bude. Pak však při hlídce v horách narazí na kluka (později zjistí, že se jmenuje Shay), který je v ohrožení medvěda grizzlyho. Shay později začne chodit na střední školu, kde jsou jen vlkodlaci a pár normálních lidí, kteří se vlkodlakům vyhýbají obloukem. Do této školy chodí Calla, Ren, i jejich smečky. Vlkodlaci se dělí na: Strážce a Ochránce (kterým strážci vládnou). Strážci nařídí Calle, Renovi a jejím smečkám, aby se o Shaye postarali. I když Shay není vlkodlak, jako oni, jeho strýc je Strážce. Calla začne s Shayem trávit více času a čím dál tím víc si uvědomuje, že ho miluje více, než Rena, se kterým měla uzavřít sňatek, jen kvůli smečkám. Calla, Shayovi poví celou pravdu o vlkodlacích a Shay najde ve strýcově knihovně knihu o dějinách vlkodlaků a tak spolu tráví odpoledne v knihovně a překládají jí. Zjistí, že Calle celou dobu nikdo neříkal úplnou pravdu a že Renova matka, která umřela na jeho první narozeniny, nebyla zabita hledači, ale upálily jí Strážci, protože je neuposlechla. Když jdou Calla s Shayem do jeskyně, kde se má něco ukrývat, Calla se naskytne v ohrožení života, kvůli jedovatému pavoukovi a aby přežila, tak potřebuje krev smečky a tak musí Shaye také proměnit, však se to nesmí nikdo dozvědět. Na každé svatbě ochránců, musejí pak novomanželé zabít vybranou kořist.. Calla nevěděla, kdo to bude, ale když pak slyšela z lesa výkřiky, šla do lesa, místo na svatbu. V lese byl Shay, přivázaný ke stromu a Calla pochopila, že tou "obětí" měl být on.. Calla a Shay utíkají lesem a snaží se utéct všem ostatním vlkodlakům, povede se jim to? Přečtěte si knihu Smečka od Andrey Cremerové a dozvíte se to:)


Můj názor

K této sérii jsem se chtěla dostat dříve, měla jsem však rozečtené jiné knihy, které jsem potřebovala dočíst. Kniha se mi líbila, ale zdála se mi nedokončená.Teď jsem se k ní konečně dostala a těším se až si přečtu další díl. V poslední době jsem četla hodně knih o upírech apod., vlkodlaci se mi však vždy líbili více. Tato kniha je další, kterou vám doporučuji. Hodnotím jí 9/10 
-S

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkujů za každý komentík ;)